Yoga Inspiratie

Yoga komt tot leven als je informatie tot je neemt en daarmee verdieping kunt vinden in jouw yogapractice/beoefening. Alleen is er zoveel te vinden over yoga, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.


Wat raakt de essentie van yoga en wat niet meer? 


Mijn Buddhi (innerlijke wijsheid) heeft me gebracht naar Swami Ma Tripurashakti Bharati (Swami Ma Tri) en haar leraar Swami Jnaneshvara Bharati (SwamiJ). 


Hieronder vind je een selectie van waardevolle video's.

Wil je een systematische verdieping in de betekenis en practice van yoga? Dan raad ik je de online cursus van Swami Ma Tri aan.

Zit achterover en laat je inspireren. Enjoy!❤️

 
The New Science Behind Yoga

Wetenschappelijk inspirerende video

The New Science Behind Yoga

Deze video is een vervolg op de Uplift video 'The Science Behind Yoga'. Het aantal wetenschappelijke studies, dat de positieve effecten van yoga benadrukken, groeit. In deze video vind je samengevat wat het belang is van yoga, practice/beoefening en meditatie. De wetenschap kan je helpen om yoga uit het hokje 'zweverig' te halen en misschien zelf te gaan ervaren. Klik op het plaatje van de video om deze op de site van Uplift te kunnen zien. 

Swami Rama in USA (1969-1971)

Voluntary Control Over Involuntary States

Deze video laat in het kort het werk zien van Swami Rama, als adviseur voor de Menninger Foundation Project, waarin hij uitleg geeft over bewuste beheersing over het autonome zenuwstelsel met behulp van de ademhaling.

Informatieve video over de ademhaling

3D View of Diaphragm

Deze video laat mooi zien hoe het diafragma zich beweegt. Het diafragma is de spier net onder de longen, die je helpt om op een ontspannen en natuurlijke manier te ademen. Het tempo van de ademhaling in de video is weliswaar veels te hoog, maar de beweging is mooi weergegeven. In de yogales kom ik telkens terug op deze ademhaling. Met deze video kun je mooi zien wat er in jouw lichaam gebeurt als je diafragmatisch ademhaalt. Bij de inademing wordt het diafragma vlak en zetten je onderste ribben iets uit (lucht kan zo de longen binnen komen). Bij de uitademing gaat het diafragma weer terug in zijn koepelvorm en veren de onderste ribben iets terug (lucht wordt uit de longen geduwd). Het onderste gedeelte van de longen hebben de meeste haarvaten en daar kan de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide optimaal plaatsvinden. Een diafragmatische ademhaling maakt dit mogelijk. Daarnaast heeft deze ademhaling direct invloed op ons autonome zenuwstelsel door het stimulerende effect op de nervus vagus, die verantwoordelijk is voor de ontspanning (het para-sympathische zenuwstelsel). 

Visualisatie van Swami Ma Tri

Meditatie

Yoga meditatie is een proces om voorbij het lichaam, de adem en de mind te gaan, te rusten in de stilte in jezelf. Swami Ma Tri heeft dit mooi gevisualiseerd in deze video, waarbij we in 'onze' Traditie uitgaan van 6 stappen:

  1. eerst een goede houding,

  2. de lichaamsscan van hoofd naar tenen en tenen naar hoofd,

  3. de ademhaling bij neus en bovenbuik,

  4. de ademstroom van kruin naar stuitje en terug op de mantra So-Ham,

  5. rusten met je aandacht op het punt onder de neusbrug met het opkomen van een (persoonlijke) mantra,

  6. rusten met je aandacht op één van de drie plekken: het hartgebied, het punt onder de neusbrug of het punt tussen de wenkbrauwen.

Tussen punt 5 en 6 kun je ook tijdelijk even rusten op het punt bij de navel ter versterking van het immuunsysteem.

Inspirerende verdiepende cursus

Yoga Meditatie voor Zelfrealisatie

Deze cursus van Swami Ma Tripurashakti (Ma Tri) is een juweel. De cursus biedt je de mogelijkheid om duizenden jaren wijsheid aan yoga in het nederlands tot je te nemen.  Het lukt haar wonderwel om diepgaande kennis en lastige bewoordingen in het sanskriet op een uitnodigende en begrijpelijke manier uit te leggen.

Mocht je jezelf willen verdiepen in de diepere betekenis van yoga, dan is dit een fijne cursus om te doen.

De cursus is niet duur. Swami Ma Tri en Swami Jnaneshvara runnen hun activiteiten vanuit de Abhyasa Ashram NL zoveel mogelijk op basis van donatie. Op deze wijze is de cursus betaalbaar en toegankelijk voor iedereen! Voor meer info over de cursus: http://nl.tripurashakti.com/abhyasa-a... 

Visualisatie van Swami Ma Tri

Eenheid (Yoga) speelt als Diversiteit

Deze video is onderdeel van de Nederlandse online cursus "Yoga Meditatie voor Zelfrealisatie" Voor meer info over de cursus: http://nl.tripurashakti.com/abhyasa-a...

"...Als jij en ik ons terugtrekken in en naar de Bron van waaruit wij zijn gekomen, duiken we dan in en naar andere Bronnen? Nee. We zijn niet slechts verbonden. We komen uit dezelfde Bron. We komen allemaal uit dezelfde Bron. Kun je het “zien”… Alles, alle verschijnende vormen komen uit Dat." Dit is de subtielere betekenis van Yoga.


In de yogales haal ik met regelmaat het cirkeldiagram van Swami Rama erbij om het proces van meditatie en yoga visueel te verduidelijken. In deze video komt middels het cirkeldiagram mooi naar voren hoe verschillend we ogen en toch één zijn.

Documentaire

Sri Ramana Maharshi - JNANI 2018

Eem documentaire over de grote Indiase wijze Sri Ramana Maharshi. Op 25 mei 2018 is deze film publiekelijk uitgebracht.
De documentaire geeft op pure wijze weer wat yoga écht betekent. "Happiness is our real state" is een bekende statement van Sri Ramana Maharshi. Het geluk is onze ware staat, het zit al in ons, alleen zien we dat zelf niet. Een geweldige documentaire waar je even voor kunt zitten.

 

Contact

Follow

0638770590

©2017 by Mind Your Buddhi. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now