top of page
Leaf

Reviews Psychologische Begeleiding

Ervaringen en gouden tips van medewerkers

In de periode als psycholoog binnen een arbodienst begeleidde ik voornamelijk mensen met vergaande stressklachten of andere psychische klachten. Deze mensen waren nauwelijks meer in staat om te werken. Maar met uitleg wat herstel betekent en vraagt, konden ze met behulp van oefeningen stap voor stap het re-integratie in.
Herstellen binnen re-integratie is echt een prestatie op zich.

“Ik ben je enorm dankbaar dat je mij de afgelopen jaren tot steun bent geweest. Ik voelde me veilig bij jou en je hebt mij goed begrepen. Jouw tips en adviezen (vooral het bejaardentempo) heb ik ter harte genomen en daarmee kan ik de rest van mijn leven vooruit. Dat wilde ik je toch ook laten weten.”

Ida

"Bij mij heeft het meest geholpen om het 'moeten' en 'even' weg te laten. Als je het wat rustiger aan doet (op het werk bijvoorbeeld) had ik in het begin het gevoel "Wat vinden mijn collega's er van?" Dat van je af te zetten, helpt wel. Heb dit aangepakt door er met mijn collega's over te hebben.”

Ian

“Gun jezelf de tijd om jezelf te leren kennen. Als je jezelf goed leert kennen, vanuit jezelf beredeneert (weet wat je wilt en kan), leer je vanzelf wel wat je grenzen zijn. Ren jezelf niet voorbij voor een ander. Doe het voor jezelf. Je staat namelijk met jezelf op en je gaat met jezelf naar bed. Je mag even tot rust komen, mag tijd voor jezelf nemen.”

Liesbeth

"Denk eerst aan jezelf. Iemand die niet lekker in zijn vel zit, die kan niet productief genoeg zijn. Eerst moet je lekker in je vel zitten. Weten wat je wel en niet kan. EERLIJK in de spiegel kijken! Dingen die je niet kan, gewoon zeggen. Het beschermt jezelf. Ze hebben niets aan een overspannen André. Kwestie van aanpakken: dingen die je kunt doen, moet je doen. Niet voor je uitschuiven."

André

"Je moet er gewoon voor gaan. Blijf niet in huis, moet gewoon voor anderen er weer zijn. Dat is het enigste. Dacht ook ‘Voor mij hoeft het allemaal niet meer. Wat doe ik hier nog?’ Er zijn meer mensen die van je houden, moet verder, moet er ook voor hen zijn. Geen egoïsme. Ik vond het moeilijkste om op te staan, alleen te zijn. Gewoon toch doen. Je moet toch, niet weglopen voor dingen die er zijn. Je kunt wel naar anderen toe gaan, maar thuis ben je toch alleen."

Henk

bottom of page