top of page

Reviews Yogales

Ervaringen van yogacursisten

Sinds 2017 begeleid ik yogalessen in de lijn van een Himalaya Traditie, waardoor mensen de mogelijkheid hebben om op systematische wijze naar binnen te keren. Mensen in de les hebben veel behoefte aan rust, ontspanning, stilte, even niets. Het is een moment waarin ze zich overgeven aan de de stilte in henzelf. Zo bijzonder om te zien hoe mooi mensen zijn als ze die stilte meer en meer vinden.

“Anouk is stil van binnen. Dat merk je in haar yogalessen. De series die ze doet, brengen je aandacht helemaal naar binnen. Ze heeft een mooie focus op haar leerlingen, waardoor er een fijne groepsenergie ontstaat en iedereen aan het einde van de les tot stilte en ontspanning komt.”

Renee

“De yoga lessen van Anouk Hemel  ervaar ik doorgaans als zeer prettig.
Ze heeft een gedegen yoga opleiding gevolgd en dat merk ik goed terug in haar manier van lesgeven.
Het tempo waarmee ze de diverse verscheidene asana’s uitvoert is rustig waardoor je met je ademhaling goed in het ritme kan blijven en deze daardoor ook laag in de buik blijft.
Daarnaast valt het mij regelmatig op dat ze altijd wel een aanvulling heeft op een doorgaans standaard oefening, waardoor de lessen dus niet eentonig gaan worden.
De uitleg en de opbouw van de oefeningen doet Anouk ook prima, tevens let ze ongemerkt goed op of de groep de oefening heeft begrepen en deze ook op juiste wijze uitvoert.
Haar rustige en duidelijke stem komt heerlijk ten goede tijdens de ontspanning/meditatie.”

Marc

"De invallessen van Anouk waren 'zachter' (meer ahimsa) dan ik in de reguliere yogalessen gewend ben. Normaal gesproken is de yogales fysieker en eindigt de les in ontspanning. Maar bij Anouk is er tijdens de oefeningen al gelijk meer ontspanning waardoor het meditatieve aspect er meteen is. De nadruk bij haar ligt op het bewegen binnen je grenzen."

Freek

“De lessen van Anouk heb ik als erg prettig ervaren.
Yoga vanuit haar training in de Himalaya-traditie, aangevuld met andere kennis. 
Als docent is ze vriendelijk, zachtmoedig en heeft gevoel voor humor. 
Het geven van yogalessen neemt ze wel weer heel serieus.”

Reina

"Anouk heeft lessen gegeven volgens de Himalayatraditie tijdens de waarneming. Zij heeft een zachte aanpak en prettige stem. Naast wat pittige oefeningen voor gevorderden, ook oefeningen gericht op stilzitten en meditatie: in een overwegende rustige sfeer."

Wendela

"Anouk is een hele fijne yogalerares. Bij binnenkomst straalt zij al heel veel rust uit en voel je haar fijne energie. Haar lessen zijn een fijne combinatie van aandacht voor ademhaling en oefeningen die soms best stevig zijn waardoor je echt voelt dat er ruimte in je lijf ontstaat. De meditatie waar ze mee afsluit is heel rustgevend en ontspannen."

Ines

"Ik kom altijd heel ontspannen thuis na de lessen van Anouk. Ze geeft op een zachte en deskundige wijze les waardoor er stilte neerdaalt in de groep. Een aanrader!”

Anne

bottom of page