top of page
  • Anouk Hemel

Ons grootste gebrek is...

In ons alledaagse leven zijn we onvoldoende bewust wat ons écht gelukkig maakt. We weten wel wat moet, wat hoort, wat gewenst is. Maar stilstaan en onszelf afvragen 'Wil ik dit echt?', doen we niet snel. We passen ons eerder aan en gaan door in de waan van de dag.

De organisatie

In organisaties vermenigvuldigt dit fenomeen zich met het

aantal medewerkers. De realiteit is dat we in organisaties pas verbeteringen doorvoeren als we geconfronteerd worden met problemen waar we niet omheen kunnen. Het verbeterproces loopt achter de feiten aan.

En wat ervaren de medewerkers? Medewerkers weten als geen ander als iets niet deugt in het werkproces. Maar net als in ons dagelijks leven: we doen wat we moeten doen, wat hoort en passen ons aan.

Betekenis

Ons grootste gebrek is....geluk en betekenis in wat we doen! Het zijn niet zozeer de obstakels die het werk voor ons onmogelijk maken, ook niet de mensen. Die problemen en mensen komen en gaan. Dat blijft. Zelfs het soort werk blijkt niet eens uit te maken.

Wat wel uitmaakt is het besef in onszelf, in wat er toe doet en ons gelukkig maakt.

Stel je voor dat we bewust investeren in werkgeluk en extra betekenis ervaren in het werk dat we doen, ieder op een eigen manier. Dan maken we keuzes die goed voelen, dan denken we meer na over wat we doen en hoe we het anders willen doen. We géven ons werk energie, we geven elkaar energie. Het zijn namelijk niet de externe omstandigheden die bepalen hoe we ons moeten voelen. Zolang we maar weten wat we belangrijk vinden in ons werk en daar zoveel mogelijk naar handelen, dan groeit ons werkgeluk. Dan inspireren we elkaar!

Wat bepaalt mijn werkgeluk?

De WerkGelukMachine kan jouw werkgeluk inzichtelijk maken: je gaat zien wat jou inspireert, waar je voor staat en wat je uitdaagt. Ook in lastige werksituaties ga je zien hoe jij jouw positieve mindset onderhoudt. Het zijn stappen naar het bewust vergroten van jouw werkgeluk en jouw persoonlijke groei.

Maar ook zonder de WerkGelukMachine kun je al aan de slag: open je ogen, kijk hoe je handelt en stel jezelf de vraag"Wil ik dit echt?". Als je op deze vraag contempleert, zult je beseffen dat geluk een pad is van innerlijke verandering. Het ontbreken van geluk zit in onszelf en niet zozeer in de omstandigheden of de mensen om ons heen. Willen je groeien als mens? Durf eens stil te staan om eens uit de waan van de dag te stappen. Het brengt je zoveel meer opties om te doen, dan je simpelweg aanpassen aan de omstandigheden. Zo'n stap is niet altijd makkelijk, soms zelfs niet leuk, maar op de lange termijn zo belangrijk voor jezelf!

bottom of page