top of page
  • Writer's pictureanoukhemel

En toen was het stil...

Donderdagmorgen 21 juni, internationale yogadag, was een bijzondere ochtend waarop ik tweemaal een workshop yoga van 45 minuten mocht verzorgen onder het mom ‘ontspannen de zomer in’. Antine Breimer verzorgde een wandelsessie op blote voeten. Deze ochtend was een initiatief vanuit het In Between Café in Zeist, georganiseerd door Monique Vermeer voor mensen die letterlijk ‘tussen twee banen in', maar niet stil willen zitten. Nee, vooral netwerken, ván en mét elkaar leren en jezelf blijven ontwikkelen. Dat is het uitgangspunt!

Druppelsgewijs kwamen de mensen binnen op de Boswerf, een lokatie middenin de natuur van Zeist. En daar vond ik m’n yogaruimte: een heuse Indianen Tipi. Wat cool! Na wat improvisatiewerk bleek deze ruimte zich goed te lenen voor de yoga-oefeningen en ontspanning. Zo'n tent alleen al creëert een intieme sfeer.

De yoga workshop zelf was genieten. We begonnen met de middenrif-ademhaling: hoe adem je met je middenrif? Waarom is deze ademhaling effectief? We maakten de ademhaling gaandeweg zachter en zachter, onze aandacht ging als vanzelf al meer naar binnen. Zo mooi als je merkt hoe ontspannen en vloeiend je kunt ademhalen.

Toen was het lichaam aan de beurt: stap voor stap maakten we de gewrichten los met ogenschijnlijk simpele bewegingen. Op het ritme van de ademhaling ging onze aandacht nog meer naar binnen. De energie in het lichaam kon nog makkelijker stromen door heel het lichaam.

We eindigden liggend op onze rug, met ons gezicht naar het Tipi-doek boven ons. We sloten de ogen en gaven ons over aan het puntsgewijs ontspannen van het hele lichaam.

De spelende wind buiten de Tipi ging liggen, het lichaam werd stil, de ademhaling zacht en de mind werd rustig.

En toen was het stil...

bottom of page