top of page
  • Anouk Hemel

Obstakels laten jezelf ontdekken

Obstakels laten diepere wensen en behoeften zien. Onze neiging is om onze boosheid en irritatie te projecteren op een persoon, probleem of ding. We vullen peilsnel in waardóor het obstakel wordt gecreëerd en richten onze energie daarop. We rennen naar het snel willen oplossen, het uit de weg werken van ‘het probleem’.

We gaan daarmee voorbij aan de daadwerkelijke wens en behoefte in onszelf, die eigenlijk het obstakel creëert. Het obstakel zit ín ons en niet erbuiten.

Daarbij helpen we onszelf al voor tenminste 50% om deze achterliggende wens/behoefte in onszelf kunnen ontdekken. Die andere 50% zijn dan nog de mogelijkheden die je naloopt.

Als je in woede zit, niet goed weet hiermee om te gaan en de problemen alsmaar projecteert op anderen en dingen om je heen, dan leef je in een ongelukkige wereld: iedereen is tégen je, ze begrijpen je niet, als ze eens deden wat jíj denkt dat nuttig is, dan... etc

Als het je lukt om een pauze in te lassen zodra je je geïrriteerd voelt, om in jouzelf te ontdekken wat jouw eigenlijke behoefte of wens is, dan komen vanzelf de mogelijkheden omhoog borrelen wat wijsheid is om te doen. Waarom word ik nu boos? Wat irriteert mij? Wat zou ik dan anders willen? Waar heb ik eigenlijk behoefte aan?

Dan is het niet de wéreld die jou moet bevrijden van die obstakels, maar dan creëer je zélf de rust en mogelijkheden om in meer geluk te leven.

Obstakels zijn er niet om tegen te vechten, het zijn als het ware pijlen die jou laat zien waar jouw échte behoeften liggen en die je vervolgens aan kunt gaan. Obstakels laten jezelf ontdekken

❤️

bottom of page