Yogales Bilthoven

Vanaf 2 september starten we weer met yogalessen in de gymzaal van de Van Dijckschool 😃

IMG_8294.jpeg
 

Yogales in Bilthoven

Sinds september 2018 verzorg ik samen met Gertie yogalessen in Bilthoven. De lessen zijn in navolging van Marilou Hermens, die dit jarenlang met heel veel liefde heeft gedaan. De lesopbouw is in dezelfde lijn voortgezet: een Traditie van de Meesters uit de Himalayas. 

​

De yogalessen op deze avonden zijn een mooi moment om alle indrukken van de dag en de week van je af te laten glijden en terug te keren naar de stilte in jezelf 😌.

​

De les heeft plek voor maximaal 9 personen. De groep blijft klein met ruimte voor individuele aandacht.

Lesdata 2020

De lessen voor het eerste seizoen 2020 zijn van week 36 t/m 51.

In week 43 (21, 22 en 23 oktober) is er geen les.

Lessen Bilthoven

Woensdag  18.305 - 20.00u door Anouk

                     20.15 - 21.45u door Anouk

Donderdag 19.30 - 21.00u door Gertie

Vrijdag        18.30 - 20.00u door Anouk

​

Mocht je een keer niet kunnen, dan kun je een les inhalen op een andere avond in Bilthoven of zaterdagmorgen bij Anouk in Zeist-West. Mocht je op donderdagavond bij Gertie en les willen inhalen, kun je rechtstreeks contact opnemen met Gertie (06-20968090).

​

Voor een proefles vragen we een bijdrage van €5,-.

 
IMG_8291.jpeg
IMG_8291.jpeg

De yogaruimte in Bilthoven

 

Locatie

Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven

​

De gymzaal aan de linker zijkant van het schoolgebouw kent een aparte ingang. Bij aanvang van de les staat de deur onder het afdak open (behalve de tweede les op woensdagavond). Je staat dan direct in de gymzaal. Op de mat kun je jouw schoenen uitdoen.

 
IMG_8377.jpeg
IMG_8469.jpeg
 

Corona aanpassingen

De afgelopen maanden stonden in het teken van het corona-virus en ook de komende tijd zullen we rekening moeten houden met corona-maatregelen. 


Daarom vraag ik je voor de lessen om:

 • Niet te komen bij klachten als: verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.

 • 10 dagen niet te komen als iemand in jouw gezin/thuissituatie corona blijkt te hebben.

 • Een eigen matje mee te nemen. Mocht je geen matje hebben, laat het me dat weten, dan zorg ik voor een schoongemaakt matje.

 • Neem zoveel mogelijk je eigen yogaspullen mee, zoals meditatiekussen, een kussentje, dekens. Er zijn wel spullen aanwezig, maar dit is geheel op eigen risico.

 • Handgel is op locatie aanwezig.

 • Voor de woensdagavond-groepen: geef elkaar de ruimte met in- en uitlopen van de yogazaal.

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, zowel in de kleedkamer als in de gymzaal. Ik zal zorgen voor voldoende ventilatie (open ramen), dus het kan wat kouder zijn dan normaal (tip: kleed je wat warmer op de koudere dagen). Wel zijn er gymmatten aanwezig, zodat de koud van de vloer geminimaliseerd wordt.


Als er toch een tweede corona-golf komt, zullen de online yogalessen weer van kracht zijn. Net als in maart kun je op dat moment besluiten om wel/niet deel te nemen aan de online yogalessen en de kosten van de resterende lessen bij stoppen retour te ontvangen.

 
IMG_8318.jpeg
IMG_8377.jpeg
IMG_8300.jpeg
IMG_8331_edited.jpg
IMG_8292.jpeg
IMG_8469.jpeg
IMG_8314.jpeg
IMG_8341.jpeg
IMG_8348.jpeg
 

Is yoga voor iedereen geschikt?

De yogales is prima te volgen voor volwassenen van alle leeftijden. Je hoeft niet voleerd of lenig te zijn om yoga te beoefenen. Integendeel, ga er open in! Deze yogavorm is zacht, waarin je leert om jouw lichaamsbewustzijn gaandeweg te vergroten. Bij inschrijving zullen we je vragen of er fysieke of psychische punten zijn waar we rekening mee kunnen houden tijdens de les. Ook voorafgaand aan de les zelf is er de mogelijkheid om aan te geven als we iets moet weten.

Wat heb ik nodig tijdens de les?

 • gemakkelijk zittende kleding (joggingbroek); 

 • een grote handdoek om op te liggen;

 • bij voorkeur een eigen kussen/meditatiebankje. Er is een beperkt aantal meditatiekussens en meditatiebankjes aanwezig. Er zijn stoelen aanwezig als dit fysiek gewenst is. Tevens zijn er kussentjes ter ondersteuning op locatie; 

 • een eigen grote deken om onder te liggen voor tijdens de ontspanningsoefening. Tijdens de ontspannning koel je flink af.

Waar parkeer ik mijn auto?

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straten rondom de school (geen parkeerkosten).

Wat is een fijne voorbereiding?

 • zorg dat je van tevoren iets lichts hebt gegeten of houd het bij eten na de les. Een volle maag belemmert je bij de ontspanning, ademhaling en sommige yoga-oefeningen;

 • wees er 5-10 minuten voor aanvang, zodat je alle tijd hebt om 'te landen'. Gebruik de heenreis om jouw mind tot rust te laten komen door alvast op je adem en houding te letten;

 • gebruik geen parfum, geparfumeerde crème of sterk-ruikende deodorant. Dit heeft nadelige invloed op de ademhaling van jou en de mede-cursisten;

 • de schoenen doe je in de kleedkamer uit. Zorg dat je schone voeten en/of sokken hebt;

 • zet je mobiel uit om volledig op te kunnen gaan in de les.

Kan ik een proefles volgen?

Ja dat kan. Meldt jezelf aan via contact, dan neem ik contact met je op. De ervaring leert dat ieders verwachtingen van een yogales nogal verschillen. Onze lessen zijn over het algemeen zachter, rustiger en meer gericht de ademhaling, stilte en meditatie dan andere yogalessen (waarin asana's veelal centraal staan). 

Wat doen we in de les?

De yogales heeft een systematische opbouw, toewerkend naar meditatie. We beginnen met het stil maken van het lichaam, het creëren van een meer kalme ademhaling om uiteindelijk te komen tot meer stilte. Deze systematiek wordt elke les herhaald.


De les kent de volgende onderdelen:

 • Ontspanningsoefeningen

 • Adem- en energiebeheersing

 • Joints and Glands (oefeningen om het lichaam wakker' te maken en de energie te reguleren)

 • Asanas (fysieke oefeningen/ Hatha-yoga)

 • Meditatie

 • Yogawetenschap en -filosofie

 

Contact

Follow

 • Facebook
 • LinkedIn

0638770590

©2017 by Mind Your Buddhi. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
IMG_8348.jpeg